Добредојдовте на нашите веб-страници!

Како да се избере местото за инсталација на вентилаторот за издувни гасови?

Yueneng издувен вентилаторе најновиот тип на вентилатор.Тоа е вентилатор со аксијален проток.Се нарекува вентилатор за издувни гасови затоа што главно се користи во проекти за издувна вентилација и ладење.Издувните вентилатори Yueneng имаат карактеристики на големи димензии, ултра голем дијаметар на сечилото, ултра голем волумен на издувни гасови, ултра ниска потрошувачка на енергија, мала брзина и низок шум.Значи, како да се избере местото за инсталација на вентилаторот за издувни гасови?
1. Наиздувен вентилаторможе да се инсталира на ѕид или покрив, но околината за инсталација треба да обезбеди мазен и свеж воздух.Треба да има доволно влезови за воздух на спротивната страна на вентилаторот за издувни гасови.Ако нема доволно врати или прозорци, треба да се инсталира посебен вентилатор за воздух.

издувен вентилатор 1

2.При инсталирање на издувен вентилатор, уверете се дека неговата структура на рамката може да ја издржи тежината на целиот издувен вентилатор и персоналот за одржување.

издувен вентилатор 2

3. При монтажата, внимавајте на запечатувањето и хидроизолацијата за да избегнете истекување на дождовница.
Нантонг Јуененг е производител специјализиран за производство на фабричка опрема за вентилација и ладење во Кина.Можеме да обезбедиме професионално искуство во дизајнот и едношалтерски услуги.Добредојдовте да не контактирате.


Време на објавување: јануари-02-2024 година