Добредојдовте на нашите веб-страници!

Како да ја разладите топлата и смрдлива работилница во лето

Во жешкото лето, релативно затворената работилница без централна климатизација е многу бутна.Вработените се потат во него, што сериозно влијае на ефикасноста на производството и трудовиот ентузијазам.Како да ја отстраниме високата температура во работилницата и да им дозволиме на вработените да имаат удобна и кул работна средина?Дали постои начин за заштеда на пари за ладење на работилницата без инсталирање на централна климатизација? Еве неколку едноставни и лесни за имплементација методи за ваша референца.

Првиот метод:

Користете го преносливиот ладилник за воздух за да го разладите секој вработен.Овој метод може да се користи ако просторот на работилницата е голем и има малку вработени.Преносливиот ладилник за воздух главно испарува и се лади преку внатрешните подлоги за ладење со испарување.Не користи фреон ладилно средство, нема хемиско загадување и нема емисија на издувни гасови.Воздухот што издува е ладен и свеж, релативно штеди енергија, ниска цена за користење и не треба да се инсталира, само приклучете го и користењето е во ред.

Вториот метод:

Инсталирајте индустриски издувен вентилатор (вентилатор со негативен притисок) на ѕидот или прозорецот во високотемпературен и затнат простор на работилницата, брзо исцрпете го топлиот и затнат воздух собран во работилницата, одржувајте го воздухот да циркулира за да постигнете ефект на вентилација и природно ладење .Овој метод има ниски трошоци за инсталација и работа, погоден е за топли и загушливи работилници со голема површина и многу вработени. Сепак, ефикасноста не е толку добра при високи температури и работните места имаат големо производство на топлина внатре

Третиот метод:

Инсталирајте го системот за индустриски издувен вентилатор и перничиња за ладење во висока температура и загушлива затворена работилница.Користете го индустрискиот издувен вентилатор со голем волумен на воздух (вентилатор со негативен притисок) од едната страна за да го испуштите воздухот и користете ги влошките за ладење на другата страна. Овој метод има добар ефект на ладење и вентилација.Погоден е за затворени работилници со сув воздух, висока температура, застоеност и ниски барања за влажност.

Четвртиот метод:

Инсталирајте го вентилаторот на ладилникот за воздух (клима уред прифатлив за животната средина) на прозорецот на работилницата, изладете го свеж воздух на отворено преку испарувачките ладилни подлоги во телото на вентилаторот, а потоа испратете го ладниот воздух во работилницата.Овој метод може да го зголеми свежиот воздух во работилницата и содржината на кислород, да ја подобри брзината на циркулација на воздухот во работилницата (според фактичката состојба, може да се инсталира индустриски издувен вентилатор (вентилатор со негативен притисок) на спротивниот ѕид на вентилаторот на ладилникот за воздух за да забрзување на брзината на циркулација на воздухот во затворените простории); Тоа може ефикасно да ја намали температурата на работилницата за 3-10 ℃ и вентилацијата во исто време.Трошоците за инсталација и работа се ниски.Просечната потрошувачка на енергија на 100 квадратни метри бара само 1 Kw/h електрична енергија на час.Тој е еден од идеалните системи за ладење и вентилација за работилници со висока температура и миризба во моментов


Време на објавување: 16-ти февруари 2022 година