Mirë se vini në faqet tona të internetit!

Si të freskoni punëtorinë e nxehtë dhe me erë të keqe në verë

Në verën e nxehtë, punëtoria relativisht e mbyllur pa ajër të kondicionuar qendror është shumë e turbullt.Punonjësit djersiten në të, gjë që ndikon seriozisht në efikasitetin e prodhimit dhe entuziazmin e punës.Si mund ta heqim temperaturën e lartë në punishte dhe t'i lëmë punonjësit të kenë një ambient pune të rehatshëm dhe të freskët?A ka ndonjë mënyrë për të kursyer para për të ftohur punëtorinë pa instaluar ajër të kondicionuar qendror? Këtu janë disa metoda të thjeshta dhe të lehta për t'u zbatuar për referencën tuaj.

Metoda e parë:

Përdorni ftohësin portativ të ajrit për të ftohur çdo punonjës.Kjo metodë mund të përdoret nëse zona e punishtes është e madhe dhe ka pak punonjës.Ftohësi portativ i ajrit kryesisht avullohet dhe ftohet përmes jastëkëve të brendshëm të ftohjes avulluese.Ai nuk përdor ftohës freon, nuk ka ndotje kimike dhe asnjë shkarkim të shkarkimit.Ajri që del është i freskët dhe i freskët, është relativisht i kursyer, me kosto të ulët përdorimi dhe nuk ka nevojë të instalohet, thjesht futeni në prizë dhe përdorimi është në rregull.

Metoda e dytë:

Instaloni ventilatorin industrial të shkarkimit (tifoz me presion negativ) në mur ose dritare në zonën me temperaturë të lartë dhe të mbytur të punishtes, nxirrni shpejt ajrin e nxehtë dhe të mbytur të mbledhur në punishte, mbajeni ajrin të qarkullojë për të arritur efektin e ajrosjes dhe ftohjes natyrale Kjo metodë ka kosto të ulët instalimi dhe funksionimi, është e përshtatshme për punishte të nxehta dhe të mbytura me sipërfaqe të madhe dhe shumë punonjës. Megjithatë, efikasiteti nuk është aq i mirë në mot me temperaturë të lartë dhe punëtori ka prodhim të madh nxehtësie brenda

Metoda e tretë:

Instaloni ventilatorin industrial të shkarkimit dhe sistemin e jastëkëve ftohës në një punishte të mbyllur me temperaturë të lartë dhe të mbytur.Përdorni ventilatorin e shkarkimit industrial me vëllim të madh të ajrit (tifoz me presion negativ) në njërën anë për të nxjerrë ajrin dhe përdorni jastëkët ftohës në anën tjetër. Kjo metodë ka efekt të mirë ftohjeje dhe ajrimi.Është i përshtatshëm për punëtori të mbyllura me ajër të thatë, temperaturë të lartë, mbytje dhe kërkesa për lagështi të ulët.

Metoda e katërt:

Instaloni ventilatorin e ftohësit të ajrit (kondicioner miqësor ndaj mjedisit) në dritaren e punishtes, ftohni ajrin e pastër të jashtëm përmes jastëkëve ftohës avullues në trupin e ventilatorit dhe më pas dërgoni ajrin e ftohtë në punishte.Kjo metodë mund të rrisë ajrin e pastër në punishte dhe përmbajtjen e oksigjenit, të përmirësojë shpejtësinë e qarkullimit të ajrit në punishte (sipas gjendjes aktuale, mund të instalojë ventilatorin industrial të shkarkimit (tifoz me presion negativ) në murin e kundërt të ventilatorit të ftohësit të ajrit për të përshpejton shpejtësinë e qarkullimit të ajrit të brendshëm); Mund të zvogëlojë në mënyrë efektive temperaturën e punëtorisë me 3-10 ℃ dhe ventilimin në të njëjtën kohë.Kostoja e instalimit dhe funksionimit është e ulët.Konsumi mesatar i energjisë për 100 metra katrorë kërkon vetëm 1 Kw/h energji elektrike në orë.Është një nga sistemet ideale të ftohjes dhe ajrimit për punishtet me temperaturë të lartë dhe me erë të keqe në ditët e sotme


Koha e postimit: Shkurt-16-2022